dimecres, 6 d’abril de 2016

Lego Serious Play

Pot sorprendre, però "Lego Serious Play" vol dir, senzillament, "joc seriós de Lego". Ja sabeu que, perquè un equip pugui treballar a ple rendiment (en una reunió, en una comissió de treball, etc.), no n'hi ha prou amb tenir-ne moltes ganes, sinó que sovint cal una dinàmica de treball que ho faciliti. Doncs bé, això és Lego Serious Play (LSP).


Llegim a la Viquipèdia que els orígens del LSP es remunten als anys noranta, quan dos experts en gestió d'empresa van crear el "Serious Play", una metodologia de treball en equip basada en el treball manual, a través del qual es promovia la creativitat, i es facilitava la cooperació. Uns anys més tard, l'empresa Lego (coneguda pels seus jocs de construccions) es va posar en contacte amb ells, per tal desenvolupar aquest "joc seriós" mitjançant les famoses peces de la marca: naixia així el Lego Serious Play.

Actualment, aquesta metodologia es fa servir per a qualsevol forma de treball en grup. La metodologia LSP inclou tota una sèrie de recursos de treball i l'empresa Lego, que té la dinàmica patentada, ofereix formació oficial per aquells professionals que vulguin especialitzar-se en ella. Aquests, a més, esdevenen facilitadors acreditats per la marca.

Si voleu saber-ne més, a Youtube hi ha diversos vídeos que expliquen de què es tracta la metodologia. Aquí en teniu un en castellà:


També podeu fer una ullada a la pàgina oficial de Lego:
http://www.lego.com/en-us/seriousplay

Cap comentari:

Publica un comentari