dilluns, 27 de juny de 2016

Què aprèn treballant per a Google?


Ahir diumenge, el diari Ara publicava una entrevista a Vinton Cerf, presentat com a "pare d’internet i vicepresident mundial de Google". A banda de l'interès per conèixer com es va gestar internet (especialment, el fet que no existeixi un "moment fundacional", ja que va ser un procés llarg i progressiu), hi ha una pregunta que li fa Antoni Bassas que penso que té molt d'interès en termes de participació a l'empresa. Diu així:

Què aprèn treballant per a Google?

Dues coses. La primera, que l’empresa encoratja el risc. La segona és acceptar que els enginyers passin part del temps, un 20%, provant coses que no tenen res a veure amb la feina. Això ha estimulat molta gent a inventar tota mena de productes i serveis que no anaven dirigits a encaixar en un producte en concret, sinó que vénen del simple “Em pregunto si puc fer que això funcioni”. Google News va sortir d’aquest 20%: recopilar petits trossos de les notícies d’arreu d’internet i mostrar-les en un sol lloc.

És una mostra de participació orientada a l'I+D, encara que sigui individual i no acompanyada. El cert és que, quan tens treballadors motivats i amb talent, és una opció que pot donar sorpreses molt agradables. El cas de Google ja és prou conegut, però val la pena recordar-lo de tant en tant, no?

Podeu llegir l'entrevista sencera aquí: http://www.ara.cat/societat/VINTONCERF-Daqui-ordinadors-que-escoltar_0_1602439760.html

Cap comentari:

Publica un comentari