dimarts, 6 de setembre de 2016

Un responsable d'escoltar els treballadors

A l'hora de millorar el dia a dia a la feina, el que funciona en una empresa no ha de per què funcionar en una altra, ni en la mateixa en un moment diferent. És per això que, més que aplicar receptes de manual, allò veritablement important és escoltar, obrir els ulls, estar atent al que passa i es viu dins i fora de l'horari laboral. En aquest sentit, trobo molt interessant el que explica aquesta notícia de la web de BTV. Segons se'ns diu, a l'empresa barcelonina Vortex, de vuit treballadors i dedicada a "la creació de models meteorològics que simulen la informació del vent que fa en qualsevol lloc del món", van decidir fa un temps que una de les treballadores dedicaria una part del seu temps a escoltar la resta de companys, i a fer propostes de millora a partir de tot allò que anés recollint.

Com diu la notícia, aquesta treballadora "des de 2013, a més de les seves tasques com a tècnica meteoròloga, és la responsable d’escoltar les preocupacions dels companys per tal de millorar l’ambient de treball. La iniciativa va sorgir del soci fundador de l’empresa, que va creure, com explica la Patrícia Puig, que “era molt important que els empleats estiguem còmodes” i va considerar necessari “que hi hagués una figura que parlés amb els companys” per tal de conèixer les preocupacions i neguits."

El 2015, aquesta empresa va guanyar el Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps gràcies a diverses mesures impulsades a partir de la participació dels treballadors.

La virtut d'implementar mesures a partir de les pròpies necessitats i la pròpia realitat de l'empresa és que, davant d'un cost similar, els resultats són infinitament millors.

Cap comentari:

Publica un comentari